Havator AB söker en erfaren

HR-chef

Vill du leda HR-arbetet i ett expansivt service- och tjänsteproducerande företag? Trivs du i en entreprenörsdriven organisation där strategiska frågor blandas med operativa och där du bidrar med ett affärsnära HR stöd? Då passar denna tjänst dig!

Havator AB

Havator är en ledande helhetsleverantör av tjänster inom tunga lyft och transporter. Med över 60 års erfarenhet är de specialiserade på komplicerade lyft med mobilkranar, transporter och tunghantering samt montage av prefabricerade stommar inom industri, bygg och infra. Havator är både tekniska konsulter inom lyfttjänster och utför själva tjänsten. En av Havators starkaste sidor är att vara en samarbetspartner till industrin för komplexa och krävande lyftlösningar.

Havator verkar främst i Sverige och Finland. De största kunderna finns inom industri, byggsektorn och infrastrukturprojekt samt ett stort antal mindre kunder via de lokala depånätverken. Koncernen omsätter 1 miljard SEK och antalet medarbetare är c:a 450.

I Sverige är Havator verksamma på många orter, bland annat Kiruna, Luleå, Skellefteå, Umeå, Sundsvall, Uppsala, Stockholm, Köping, Nyköping, Norrköping, Linköping och Göteborg. Tjänstens placeringsort är öppet för diskussion, men vi ser gärna att du befinner dig med nära anslutning till Stockholmsområdet eller någon av våra etableringar.

Om tjänsten

I rollen som HR-chef arbetar brett med verksamhetens HR-frågor och som medlem i ledningsgruppen deltar i att driva Havators arbetssätt framåt för att fortsätta utvecklas med en lönsam tillväxt. Verksamheten är expansiv och starkt entreprenörsdriven där du är ett viktigt stöd i arbetet med att utveckla organisationen, ledarna och medarbetarna.

Som HR-chef arbetar du både strategiskt och operativt med olika uppdrag och processer. Du ges stort eget ansvar och du arbetar i nära samarbete med verksamhetens chefer. Tillsammans identifierar, utvecklar och implementerar ni processer för att utveckla och stödja ett hållbart och modernt arbetssätt. Du har ansvar för klassiska HR frågor som HR processer, kompetensutveckling, facklig samverkan och andra vanligt förekommande arbetsgivarfrågor.

Som del i ledningsgruppen ansvarar du tillsammans med dina kollegor för att verksamheten når sina mål, utvecklas och följer lagar och att övriga styrdokument stämmer överens med verksamhetens behov och efterlevs. I rollen som HR chef har du operativt personalansvar för två kollegor som är löneadministratörer.

Personliga egenskaper

Vi söker dig med minst gymnasieutbildning men gärna medför området relevant akademisk eller annan eftergymnasial utbildning inom HR eller liknande. Du har minst 10 års samlad arbetslivserfarenhet samt minst 5 års samlad erfarenhet inom HR-området som HR Businesspartner/HR ansvarig/HR-chef eller liknande befattning i en kommersiell verksamhet. Du har en solid ledarerfarenhet men detta behöver inte vara från yrkeslivet utan kan mycket väl vara från exempelvis föreningsliv. Tidigare chefserfarenhet med budget-, personal och arbetsmiljöansvar samt ledningsgruppsarbete anses meriterande, liksom erfarenhet från industri- eller byggsektorn.

Vidare har du tillräcklig kunskap och erfarenhet för att snabbt orientera dig i arbetsrättsliga frågor, samt god digital kunskap då du är ett föredöme för ett modernt arbetssätt. Du har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på såväl svenska som engelska.

För att lyckas i rollen är ditt intresse och din nyfikenhet för verksamheten och dess behov av största vikt. Du arbetar processorienterat och målinriktat för att nå resultat och besitter en god förmåga att arbeta såväl operativt som strategiskt med affärsnära HR-frågor inom verksamheten.

Du är skicklig på att bygga långsiktiga förtroendefulla relationer och är en öppen, uppriktig och lyhörd person. Du är tydlig och bra på att kommunicera med alla inom organisationen samt tillför ett helhetstänk och riskbedömning i de beslut du tar.

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar Havator AB med Unik Resurs.

Passar du in på ovanstående profil, tveka inte att ansöka redan idag!

För frågor gällande tjänsten eller rekryteringsprocessen vänligen kontakta ansvarigt rekryteringsteam; Karolin Loström, karolin.lostrom@unikresurs.se, 072-147 92 36, alternativt Jonas Henrikson, jonas.henrikson@unikresurs.se, 076 – 778 15 05.

Varmt välkommen med din ansökan!