Projektsäljare

Placeringsort: Från Gävle i söder till Luleå i norr med placering vid någon av våra depåer.

Har du frågor?
Kontakta kontakta rekryteringskonsult Fredrik Nilsson på telefon: +46 73 351 27 73.

Ansök så snart som möjligt, dock senast 13 mars 2022

Ansök här
Havator med en av sina mobilkranar på plats vid ett bygge.

Havator söker

Projektsäljare

Om oss

Vi är en helhetsleverantör av tjänster inom tunga lyft och transporter. Havator är specialiserade på komplicerade lyft med mobil- och larvkranar, transporter samt montage av prefabricerade betongelement. De är både tekniska konsulter inom lyfttjänster och utför själva tjänsten. Vår uppgift på Havator Heavy Equipment är att ta fram lösningar och utföra de tyngsta och svåraste lyften hos den svenska industrin. En av Havators starkaste sidor är genomförandet av olika helhetslösningar tillsammans med yrkeskunniga och starka samarbetsparter.
Havator verkar i Sverige, Finland, Norge och de baltiska länderna med över 30 lokala enheter. De största kunderna finns inom, industri, byggsektorn och infrastrukturprojekt samt ett stort antal mindre kunder via de lokala depånätverken. Koncernen omsätter 1 miljard SEK och antalet medarbetare är cirka 450.

Vi söker nu en Projektsäljare av tunga lyfttjänster mot främst industrin. Du kommer att ansvara för din kundgrupp och samverka med kollegor både i Sverige och Finland.
Kontaktytorna utåt är mot slutkund, tillverkare och entreprenörer. Försäljningen innebär både förvaltning av befintliga kunder samt en del nykundsbearbetning. Du kommer att driva försäljningen från första kontakt och även vara med i planeringsstadiet för att sedan lämna över till Projektledare.

Dina arbetsuppgifter

Du kommer att ha löpande kundkontakt och sälja organisationen Heavy Equipments tjänster inom ditt marknadsområde som sträcker sig över hela Sverige men med tyngdpunkt mot de norra delarna.

Du arbetar aktivt för att Heavy Equipment skall uppnå satta mål inom säkerhet, ekonomi, medarbetare och kund. Du medverkar till att Heavy Equipment-organisationen arbetar enligt bolagets strategi, vilket innebär:
– En strävan efter lägsta kostnad och effektiv kostnadskontroll
– Hög kundnärvaro
– Högt kapacitetsutnyttjande och effektiv logistik
– Följa genomarbetad prisstrategi

Du ansvarar för att vi fullföljer våra åtaganden mot kunder då nöjda kunder är det absolut viktigaste för oss. Placeringsort kan vara från Gävle i söder till Luleå i norr med placering vid någon av våra depåer.

Din profil

Vi tror att du är en person som har erfarenhet och bevisad framgång i B2B försäljning och gärna mot stora industrikunder. Som person tänker vi att du är kommunikativ och värdesätter att vara tillgänglig mot kunder, kollegor och samarbetspartners. Du ska vara en lagspelare och samtidigt väldigt självgående med ett stort eget driv. Vi tror att du kan vara utbildad ingenjör t.ex. inom maskinteknik. Praktisk erfarenhet av tunga lyft eller tunga transporter är en fördel.
Vi behöver en person som har kapacitet att klara av att sälja relativt krävande tekniska lösningar. I säljprocessen är struktur, dokumentation och problemlösningsförmåga viktiga kompentenser hos den vi söker.
Du talar och skriver obehindrat både på svenska och engelska. B-körkort är ett krav för tjänsten och i rollen kommer resande inom affärsområdet vara en viktig del eftersom vi ser ett stort värde i att vi är ute och träffar våra kunder och närvarar på aktuella projekt.

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar vi med Clockwork Rekrytering. För mer information är du varmt välkommen att kontakta rekryteringskonsult Fredrik Nilsson på tel: +46 73 351 27 73. Vi arbetar med rekryteringsprocessen löpande, så ansök därför så snart som möjligt, dock senast den 13 mars, via Clockworkpeople.