Havator AB söker en

Servicekoordinator

till företagets serviceverksamhet.

Vi söker nu en servicekoordinator som ska ansvara för Havators serviceverksamhet i Sverige. I rollen är du operativ chef för fem servicetekniker.

Det geografiska arbetsområdet kommer att vara hela Sverige men arbete kan även ske i Finland vid behov. Stationeringsort är någon av orterna; Luleå, Sundsvall, Uppsala, Stockholm, Norrköping eller Göteborg.

Arbetet sker en del ute på fält så du måste ha möjlighet att resa.

Vi söker dig som är utbildad servicetekniker eller liknande och har minst 5 års erfarenhet av arbetsledning inom service och reparationer på tunga fordon inom verkstads-, entreprenad- och/eller kranbranschen samt är van vid att använda dator. Tidigare erfarenhet av el och hydraulik räknas som en fördel.

I din roll kommer du att vara navet i vår underhållsverksamhet mot driften i regionen. Som stöd har du vår övriga serviceorganisation inom Havators koncern, underleverantörer och tillverkare.

Dina främsta uppgifter i rollen kommer att vara följande:

 • Ansvara för företagets/landets service och dess systematiska genomförande så att maskinernas användbarhet och livslängd maximeras inom givna kostnadsramar och att därmed downtime minimeras.
 • Hantera, prioritera och genomföra depåernas underhållsbehov på företagsnivå i samarbete med arbetsledningen genom att utnyttja ERP-systemet och genom att följa servicescheman.
 • Ansvara för att underhållet blir gjort i tid och att förebyggande service genomförs på ett optimalt sätt och att felanmälan åtgärdas omgående
 • Fungera som kontaktperson till underleverantörer, importörer och tillverkare i frågor som rör service- och underhållsåtgärder.
 • Ansvara för att på ett optimalt sätt organisera resurser så som reservdelar och personal, åtgärda garantijobb och säkerställa att samarbetet fungerar smidigt.
 • Delta i förhandlingar angående upphandlingar tillsammans med Fleet Manager och inköpschef gällande de viktigaste materialen, reservdelarna och externa tjänster.
 • Utveckla koncernens service- och underhållsverksamhet systematiskt tillsammans med Fleet Manager.
 • Övervaka service- och underhållskostnader genom rapporter genererade av ERP-systemet och genom den dagliga processen för inköpsrekvisitioner.
 • Aktivt följa upp maskinparkens skick genom service- och besiktningsrapporter samt genom egna inspektioner.
 • Fungera som administratör för CONTRO-programmets moduler för service och underhåll.
 • Kontinuerligt genomföra ronder till de olika depåerna och jobbsajterna
 • Stödja de lokala servicearbetsledarna.
 • Agera utifrån behov som lokal servicearbetsledare.

Som person är du flexibel och har lätt för att samarbeta med olika människor både på svenska och på engelska. Du är serviceinriktad och har fokus på att lösa problem på ett så bra sätt som möjligt både för verksamheten i stort och även för förarna ute på fältet. Ansökan skickas till joakim.mette@havator.com senast 2021-01-31 med rubriken ”Servicekoordinator”.

Vi önskar att du bifogar ett personligt brev samt ett CV där utbildning och yrkeserfarenheter framgår.

Urval kommer att ske löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden har gått ut, skicka därför in din ansökan så snart som möjligt.

Frågor kring tjänsten besvaras av Fleet Manager Joakim Mette, +358 50 513 0120.

Välkommen med din ansökan!