Projekt ligger ett stenkast från Havators depå i Sundsvall, närmare bestämt området Birsta. Vi är glada över att samarbeta med vår kund Byggdialog, som har fått uppdraget att bygga fastigheten som ägs och projektleds av företaget Vectura.

Denna imponerande byggnad, som sträcker sig över två våningar, är är en unik satsning med ett hållbart innovationscenter för företaget Permobil och fastigheten byggs med en tillgänglighet i världsklass. Byggnaden kommer att inrymma bland annat kontor, forskning och utveckling och en produktionsanläggning för eldrivna rullstolar. Fastighetens yta uppgår till cirka 6000 kvadratmeter för produktion och ytterligare 7500 kvadratmeter avsatta för utveckling och kontor.

Projektet tog sin början i januari 2023 och enligt planerna förväntas det stå klart september 2024.

Havator är stolta över vår betydande roll i detta projekt, där vi ansvarar för lyft av tung utrustning, inklusive stålstrukturer, väggelement, tak och ventilationssystem. För att utföra dessa lyft använder vi ett antal olika mobilkranar med varierande lyftkapacitet från 30 ton till 130 ton, och en tornkran MK88. Allt handlar om att anpassa och tillmötesgå de olika faserna i bygget, vilket innebär att vi har flera kranar på plats samtidigt och i vissa fall klarar en av kranarna det som behöver flyttas.

Det är Havators kunniga team som gör detta möjligt, allt från säljare, projektledare, arbetsledare och kranförarna som ser till att allt görs på ett säkert och effektivt sätt. Kontakta oss så hittar vi den bästa lösningen för ditt projekt.

Läs mer om våra lyfttjänster!

Vill du veta mer, kontakta:

Jan Lindell, arbetsledare +46 73-049 91 56
Stefan Sundström, säljare, +46 77-51 00 00