För att skapa ett effektivt och säkert flöde av material till Kunskapsstaden har Havator anlitats till att genomföra säkra lyft. Havator jobbar med säkerhet, service och bästa kundlösning i fokus och har över 60 års erfarenhet av tung hantering och lyfttjänster.

– Det här är ett mycket intressant tillväxtprojekt med historiskt stora omställningar som vi är stolta att vara en del av. Samtidigt är det väldigt roligt att få vara en del i en expansiv och innovativ fas och att tillsammans med andra skickliga samarbetspartners bidra till denna historiskt stora stadsflytt, säger Bengt Hedlin, regionchef på Havator.

Har det förekommit några utmaningar?

– Klimatet är den största utmaningen här i norr men vi har god erfarenhet och vana av att arbeta i skiftande väder. Vi hanterar därför risker och omställningar i rådande förhållanden på ett bra sätt.

Hur har samarbetet fungerat?

– Samarbetet har fungerat otroligt bra med övriga aktörer vilket också varit en förutsättning för väl genomfört arbete. Det uppstår löpande nya utmaningar och tillsammans verkar vi för god kommunikation och hittar bra lösningar gemensamt. Det är en konstant utveckling av samarbete som är väldigt positiv.

I Havators arbete är säkerhet ledstjärnan, både för medarbetare och kunder, och idag har bolaget en stor mobilkranflotta med mobila och larvgående kranar mellan 10 och 750 ton. Här ingår även eldrivna kranar vilket bolaget börjat se en ökad efterfrågan på.

Läs mer i tidningen branschaktuellt – s.184-185

Vill du veta mer gör en bokningsförfrågan så hjälper vi dig utifrån dina behov!