I hjärtat av Härnösand växer Riksarkivet fram. Havator är en ledande aktör inom lyfttjänster och montage som är en viktig del av många av Havators uppdrag. Samarbetspartner är Strängbetong som levererar allt material som Havator monterar och bygger ihop. Huvudentreprenör för bygget är Peab.

Lyftexperten Havator

Havator har specialiserat sig på tunghantering, lyft, specialtransporter och inte minst montage. Deras närvaro är av stor betydelse för att byggnaden ska kunna resa sig med precision och säkerhet. Med den maffiga LR1300 Havatorkranen på plats utförs lyften med enastående noggrannhet.

Havators Roll i Riksarkivet i Härnösand

Med sin erfarenhet och expertis är Havator avgörande för att säkerställa att den imponerande arkivbyggnaden blir verklighet. Deras specialiserade tjänster inom montage och lyft är en garant för att varje del av bygget monteras och placeras på plats med precision och omsorg.

Byggnaden kommer bli fem våningar, där varje plan är 4 900 kvadratmeter och en total lageryta på 24 500 kvadratmeter. Alla element, pelare, bjälklag och fasader levereras av samarbetspartnern Strängbetong. Själva montaget görs av Havators team som består av arbetsledare, ett 10-tal montörer, gjutare och kranförare.

Montagearbetet startade i juli och den första av fyra etapper är nu klar. När projektet slutförs kommer Havators bidrag att vara en viktig del av Riksarkivets framgångssaga som också bevisar förmågan att ta sig an de mest utmanande och imponerande byggprojekten.

– Som arbetsledare är jag stolt över att vara en del av det här spännande byggprojektet. Tillsammans med vår partner Strängbetong och Peab är vi med och bygger samhällen, och historia med Riksarkivet här i Härnösand. Allt har flutit på riktigt bra hittills och vi ser fram emot det färdiga resultatet 2025, säger Robert Hammarström, arbetsledare vid Havator.

Havator har tillsammans med Strängbetong inte bara erbjudit sina experttjänster för att göra de tekniska aspekterna av bygget möjligt, utan har ett fint partnerskap med huvudentreprenören Peab. Samarbete är en nyckelkomponent för att säkerställa att projektet går enligt tidplan och att alla moment utförs smidigt och säkert.

Läs mer om våra montagetjänster!

Vill du veta mer, kontakta:

Robert Hammarström, arbetsledare Montage +46 70-539 76 51
Anders Pettersson, vice president Montage, +46 70-641 10 51

BOKNINGSFÖRFRÅGAN