Vill du ha en pålitlig och erfaren partner för ditt vindkraftsprojekt? Vi på Havator har en gedigen erfarenhet av lyfttjänster inom olika branscher, och vi är stolta över att erbjuda helhetslösningar inom vindkraftsindustrin. Låt oss berätta om ett spännande uppdrag för att ge dig en inblick i vårt arbete.

Under hösten 2022 samarbetade vi med Siemens Gamesa Renewable Energy AB för att transportera och installera en vindpark i den vackra Skaftåsen, Sveg. Vi använde vår toppmoderna utrustning från olika enheter inom Havator för att genomföra uppdraget effektivt och säkert.

En av våra imponerande mobilkranar på 600 ton togs i bruk från vår tunghanteringsavdelning. Tillsammans med den mobila fackverkskranen Demag TC 2800-1 och våra Tadano-kranar på 220 ton och 170 ton lyfte vi turbinerna på plats med precision och skicklighet.

Men vi gjorde mer än så. Vår sjuaxlade trailer från transportenheten var med för att transportera både våra kranar och kundens utrustning till vindparken. Detta visar på vår förmåga att inte bara erbjuda lyfttjänster utan även att vara en pålitlig logistikpartner.

Uppdraget var uppdelat i flera delar. Först installerade vi vingar på färdiga turbiner under en period på cirka nio veckor efter sommaren 2022. Därefter påbörjade vi huvudinstalleringen, vilket inkluderade montering av tornblock, nacell, växellåda, hubb och vingar. Slutligen placerade vi den tredje turbinen på plats och genomförde en del reservdelsbyten. Hela projektet slutfördes under senare delen av hösten.

Vår projektgrupp bestod av nio experter inom sina områden. Med en projektledare, två arbetsledare, fyra skickliga kranförare och två erfarna förare för våra tunga transporter, säkerställde vi en smidig och effektiv genomförande av uppdraget.
Vi på Havator tror på att inget lyft är för litet eller för stort. Oavsett storleken på ditt vindkraftsprojekt kan du lita på oss för att hitta den bästa lösningen för dina behov. Kontakta oss idag så kan vi diskutera hur vi kan vara din perfekta partner inom vindkraftslyft.

Välkommen till Havator – Din partner för vindkraftsindustrin!

Vindkraftslyft

Havator är en tjänsteleverantör med helhetserbjudanden för vindkraftsindustrin – från uppförande och underhåll av vindparker till nedmontering. Enligt kundens behov kan vi nedmontera och lyfta delar av vindkraftverk i hamnar och transportera dem till vindkraftsparker där vårt team kan bistå med t.ex. konstruktion av kraftverkens fundament, montering av kvarnar och byte av blad, samt underhåll av turbiner. Vi betjänar våra vindkraftskunder i hela Norden med omfattande lyft-, tunghanterings- och specialtransportutrustning som är perfekt lämpad för vindkraftsindustrin.

Vill du veta mer om projektet, kontakta:

Projektledare,
Matti Simola, +358 50 3955540, matti.simola@havator.com

Tunga lyft och tunghantering, 
Ben Söderling, +46 76 114 62 65, ben.soderling@havator.com

Gör en bokningsförfrågan!