Nu får fler chans att gå en helt anpassad kranförarskola med jobb direkt efter utbildningen. Detta tack vare Havator School som är igång med en första kull. Ett led i arbetet att få fram kranförare som efterfrågas nu när verksamheten expanderar. Under två veckor får lärlingarna varva teori och praktik på heltid. Därefter fortsätter de sin utbildning på depåerna runt om i landet.

Efterfrågan på kranförare i Sverige är stor, inte minst hos Havator som växer. Nya lyftkranar väntas in och uppdragen knackar på. Idag finns ett fåtal kranförarutbildningar som ofta kostar en slant med begränsat antal platser. Det vill Havator ändra på och har nu startat Havator School med fokus på att utbilda fler kranförare i egen regi.

De första lärlingarna är igång och under två veckor pågår intensivutbildningen i Uppsala.

– Det är så spännande att vi nu är igång. Vi har verkligen sett fram emot det här. Redan efter första dagarna kunde lärlingarna utbyta erfarenheter med varandra och vi ser att de har riktigt kul ihop. Extra roligt är att en av deltagarna har valt att helt byta bransch och hon fick nys om den här skolan, säger Paula Törnvall, projektledare Havator School vid Havator AB.

– Vi ser många fördelar med en egen skola, inte minst att vi får lärlingar som blir väl insatta i vårt sätt att arbeta. Blir det här framgångsrikt räknar vi med många fler omgångar och hoppas locka fler kranförare till oss, säger Henrik Modéer, vd Havator AB.

Förberedelserna av utbildningens innehåll, upplägg och vilka handledare som ska medverka i programmet har pågått sedan förra året. I utbildningen får de sätta sig in i Havators verksamhet och kultur samt förväntningarna på yrket som mobilkranförare.

Samtliga lärlingar erbjuds anställning och efter de två veckorna fortsätter lärlingstiden tillsammans med handledare vid den lokala depån.

Fakta: Havator är Nordens och Sveriges ledande helhetsleverantör av tjänster inom tunga och komplicerade lyft med mobilkranar, transporter och tunghantering samt montage av prefabricerade betongelement. De största kunderna finns inom, industri, byggsektorn och infrastrukturprojekt samt ett stort antal mindre kunder via de lokala depåerna runt om i Sverige. Koncernen omsätter en miljard kronor och antalet medarbetare är cirka 450.

Bilder till höger, handledare och lärlingar samt enskild bild på vd Henrik Modéer vd Havator.

För mer information, kontakta:

Henrik Modéer, vd Havator AB, +46 73 766 74 87, henrik.modeer@havator.com

Paula Törnvall, Projektledare Havator School, Havator AB, +46 76 028 38 63, paula.tornvall@havator.com