I den pittoreska staden Härnösand, Sverige, tar en ny landmärkesbyggnad form, tack vare samarbetet mellan Havator och Strängbetong. Hernö Gin Hotell, ett projekt som lovar att höja den lokala gästfriheten, är för närvarande under uppbyggnad. Låt oss fördjupa oss i detaljerna om denna spännande utveckling.

Byggnaden

Hernö Gin Hotell är inställt på att nå hela nio våningar med 120 rum. Anläggningen kommer att vara utrustad med ett utbud av bekvämligheter som är utformade för att tillgodose olika behov hos sina gäster, inklusive flera barer, en restaurang och ett konferenscenter som skryter med sju mångsidiga mötesrum med en samlad kapacitet på upp till 225 personer. För de som söker avkoppling kommer hotellet att erbjuda fördelen av tillgång till en intilliggande simhall för avslappnande simturer och avkoppling.

Tidslinjen

Projektet inleddes officiellt i december 2022 och beräknas öppna under vintern 2024.

Uppdragsgivaren

Vår samarbetspartner och beställare är Strängbetong.

Montering och personal

Vi utför all montering själva, och detta innefattar både prefabbetong och stål. På plats har vi en montageledare, ett tiotal montörer, gjutare och svetsare samt en kranförare.

Havatorkran

Vi har en larvgående 200-tons kran och en extra mobilkran vid behov.

Säkerhetsaspekten

För oss är säkerheten av högsta prioritet. Våra montagerutiner beskriver på ett tydligt sätt hur ett säkert montage planeras, utförs och dokumenteras.

Hos oss finns ett brett urval av olika typer av hydralkranar och en stor mängd larvgående fackverkskranar. Vi har branschens i särklass största mobilkranflotta med allt från småkranar till de största mobilkranarna som finns: terränggående mobilkranar, larvkranar, kranar som är specialanpassade för byggprojekt, för industrin, i gruvor, i hamnar, för brolyft samt för olyckor/haverier. Vi är en ”all-in-one” leverantör där du som kund slipper ha flera leverantörer för att lösa ditt lyft och transportbehov.

Inget lyft är för litet eller för stort – läs mer om varför det är värt att anlita oss!