Havator öppnar en ny depå i Köping.

Nu öppnar Nordens och Sveriges ledande leverantör av lyfttjänster – Havator en ny depå i Köping. Anledningen bakom etableringen är att kunna förstärka befintliga depåer i Östra Mellansverige och därmed täcka de behov av krantjänster som finns hos byggföretagen och industrierna.  

 De senaste två åren har vi jobbat hårt med lönsamhet, ordning och reda och att skapa en plattform för tillväxt. I somras riktade vi om vårt fokus till tillväxt utan glömma lönsamheten och fortsatta förbättringar av den befintliga verksamheten. Depån i Köping är en del av den strategin, säger Havator:s VD Thomas Pilo.

Strategin handlar om att finnas tillgängliga och stärka lokala områden för utförande av framförallt lyft med mobil- och larvkranar. Även att kunna åta sig större projekt med tunghantering och transporttjänster är något som tillhör företagets arbetsområden. I och med etableringen så kommer därmed Västmanland, Örebro samt Dalarna ytterligare kunna ta del av Havators tjänster. Victor Callbo, chef för östra regionen är glad över satsningen: 

 Vi har länge haft projektbaserad verksamhet i området. Öppnandet av depån i Köping gör att vi effektiviserar våra transporter. Mobilkranar och utrustning har tidigare körts till de närmaste depåerna i Stockholm och Uppsala. Nu minskar vi på vår miljöpåverkan och gör det mer kostnadseffektivt för kunderna, avslutar Victor Callbo.

Havator har funnits i 60 år och under åren har bolaget vuxit till att bli Nordens och Sveriges ledande lyftföretag. Framgången beror mycket på att de har erbjudit en bredd av tjänster, en kraftfull kranpark samt ett utförande som har skett med ett högt kvalitets- och säkerhetstänk.  
 Det känns som ett spännande och utvecklande arbete att få vara med att bygga vår verksamhet och vi hoppas såklart att vår satsning får genomslag så att vi utvecklas och växer ännu mer, säger Torbjörn Wikbergtidigare kranförare och numera arbetsledare och lokalt ansvarig för depån i Köping. 

För frågor, kontakta: 

Thomas PiloVD Havator AB
thomas.pilo@havator.com
+46 70 255 28 63  

Adress för Havator i Köping: Gamla Hamnvägen 10, 731 36 Köping