Först i Sverige med Tandanos nya smidiga 450 tonnare

Nu är denna kompakta sjuaxlade mobilkran tillgänglig för dig. Den har klassens bästa smidighet och räckvidd. Med en effektiv riggprocess och enastående lyftprestanda passar den perfekt för lyft inom olika industriprojekt.

Vi är först ut på svenska marknaden med denna unika kran. Den har en lyftkapacitet på 450 ton tillsammans med en effektivare riggprocess och är utrustad med en ny ”superlyft”, så kallad SSL-sideways superlift, som gör att räckvidden ökar med bibehållen och till och med bättre lyftkapacitet. AC 450-7 är avsevärt överlägsen andra sjuaxlade kranar, i själva verket lämnar den till och med några åtta-axlade enheter bakom sig i ett antal bomlägen.

Den har 80 meters bomlängd + 81 meter jibb, max 128 meter. I hytten finns sex kameror som ger kranföraren 360 graders vy för komplett övervakning vid lyften. Den körs med Bio-olja, hydraul.

Vi har ställt några frågor till Aimo Horttana, vår säljare tillika projektledare i Umeå. Med mer än 20 års erfarenhet hos Havator är han en fena på att lösa alla möjliga lyftutmaningar som finns. Han ser fram emot den nya kranen som kommer underlätta för många kunder. Den beräknas komma till oss i Umeå i slutet av januari månad.

Vilka är fördelarna?

– Fördelarna med den här 7-axlade kranen är att den är så smidig och tar sig in i trånga utrymmen. Andra kranar med den här lyftkapacitet har 8 axlar, vilket gör de större och i behov av mer utrymme. Den här kan köras var som helst med dispens.

”Kranen har ett patenterat riggsystem för särskilt enkel, snabb och säker installation och en superlyft som ger längre räckvidd med bibehållen lyftkapacitet”

Vad är unikt med denna kran?

– Just att den är utrustad med en så kallad superlyft, SSL, som sätts fast på bommen ger den extra lyftkraft och når längre vid lyft av tyngre gods.

Vilken typ av uppdrag passar den till?

– Allt inom industrin, lyfta kokare, pannor, transformatorer och mycket annat som görs inom industrin. Vindkraftparkerna ligger mig varmt om hjärtat, särskilt de som byggdes tidigare för ca 15 år sen. Där byts vingar och växellådor, ett underhåll som är perfekt för den här kranen.

Hur lång framförhållning behövs för att boka den?

– Det behövs egentligen inte mer än några dagar innan, så vi kan boka in transportdispens och även transportera extra utrustning beroende på vilka lyft som ska göras.

Var i Sverige kan den nyttjas?

– Vi kommer erbjuda den över hela Sverige. Först kommer den till Umeå där fokus ligger fösta tiden. Kontakta oss redan nu så bokar vi de första lyften i Sverige med denna unika kran.

Bokningsförfrågan ->

Tadano AC 7.450-1

  • Fabrikant & modell: Demag AC 7.450, Mercedes-Benz
  • Lyftkapacitet: 450 t
  • Axlar: 7
  • Bom: Fackverksbom
  • Max. radie: 98 m
  • Max lyfthöjd: 128 m
  • Motorutsläppsklass: Steg V
Tillverkarens broschyr

Vi på Havator har lång erfarenhet av att leverera lyfttjänster till olika branscher, såsom industrin, bygg, vindkraft, gruvor, papper och massa mm. Det handlar om allt från enstaka lyft till underhåll och nybyggnationer av olika anläggningar. För många av våra kunder har vi långa samarbetsavtal som gör det enklare när det är dags för underhåll och snabbt få hjälp när behoven uppstår. Andra hjälper vi med mindre lyft under kortare tid. Allt handlar om att hitta den perfekta lösningen för dig och dina behov.


Kontakta oss!

Vi står gärna till tjänst och svarar på alla dina frågor!

Horttana, Aimo

Umeå
Säljare
aimo.horttana@havator.com
+46 70 632 06 40

Bokningsförfrågan

Vår kranflotta

Vi har ett brett utbud av utrustning, från små industrikranar till stora larvkranar som klarar tunga lyft. Utöver vår lyftutrustning erbjuder vi ett brett urval av olika lyfthjälpmedel och professionell personal för att utföra även de mest krävande jobben.

Våra kranar