Bästa transportpartner i Nord- och centraleuropa

Havators partner, världens största internationella vindkraftsproducent Vestas, har gett utmärkelsen Best Partner of Transport till Havator.

I början av februari i år, arrangerade Vestas NCE Nord- och Centraleuropa eventet Regional Supplier i tyska Hamburg. Där erhöll Havator utmärkelsen. Erkännandet är betydelsefullt eftersom det gavs till den bästa tjänsteleverantören inom transport i nord- och centraleuropeiska regionen. Kriterierna var säkerhet, kvalitet, konkurrenskraft och leverans.

– Vestas är en pionjär inom tillverkning av vindkraft, så det här erkännandet känns riktigt bra, säger Ari Henriksson, affärsansvarig transportenheten vid Havator.

I närmare nio år har Havator haft ett nära samarbete med Vestas inom transporter av vindkraftsutrustning.

– Vi har samarbetat med Vestas i flera stora vindkraftsprojekt. Det mest omfattande är vindkraftsprojektet i Mutkalampi i Finland, som slutfördes 2022. Vi har levererat specialtransportlösningar som bland annat bestått av nära 900 transporter, fortsätter Ari.

Havator är Nordens ledande leverantör av lyft, specialtransporter och tunga transporter och en nyckelfärdig tjänsteleverantör för vindkraftsindustrin. Förutom planering, genomförande och övervakning av specialtransporter av kraftverkselement kan servicelösningarna för vindkraftsindustrin omfatta till exempel lyft och tunga transporter vid hamnar och vindkraftsanläggningar.

Fotograf: Jarkko Finnilä Carelin Oy

För mer information:

Ari Henriksson, Affärsansvarig Havator Transport
ari.henriksson@havator.com,
+358 50 536 7320

Behöver du transporttjänster – läs mer här.


Fakta:

Havator grundades 1956 i Finland och är ledande i Norden inom lyft, specialtransporter, tungahantering och montage. Vi är verksamma i Sverige, Finland, Norge och Estland. Vårt mål är att ligga i framkant av utvecklingen, att vara ledande i att utveckla verksamhetens säkerhet och effektivitet, utan att glömma branschens traditioner. Koncernens omsättning är cirka 100 miljoner euro. Det sysselsätter cirka 450 yrkesverksamma i mer än 30 lokala depåer i 4 länder.